Regionálna spolupráca: doplnok Európskej únie? - Knopp, J.
Šesť medzištátnych zmlúv SR o voľnom pohybe tovaru. Asociačná dohoda. Dohoda o SEZVO o vytvorení zóny voľného obchodu. Európska dohoda o pridružení má cieľ zapojiť krajiny V-4 do globálneho trhu. Recipročná výmena koncesií. Pôvod tovaru. Nerovnaká výška ciel v krajinách SEZVO. Urýchlená ekonomická integrácia v SEZVO a následná plná liberalizácia v obchode so štátmi EÚ a EZVO.