Základní koncepce rozvoje našich zahraničně ekonomických vztahů - Chlumský, Jiří
Význam riadiacich štruktúr v medzinárodných ekonomických vzťahoch. Oblasti ovplyvňujúce možnosti integrácie Českej republiky do svetovej ekonomiky: tradičné ochranárske opatrenia, ochranárske (exportno stimulačné) opatrenia, prenikanie tovaru na zahraničné trhy. Modelové formy riešenia ochrany i exportnej stimulácie postsocialistickej ekonomiky.