Netrpělivost není namístě Rozšíření Evropské unie na východ - Jakš, Jaroslav
Príprava ČR na vstup do EÚ. Faktory, ktoré ovplyvňujú rozšírenie EÚ na východ. Biela kniha - vecný harmonogram prípravy na vnútorný trh Únie pre štáty, ktoré sa chcú začleniť do EÚ. Otázka pripravenosti EÚ na prijatie nových členov. Problémy spojené s rozširovaním EÚ. Stratégia EÚ voči krajinám Stredomoria.