Majetkové postavenie obcí a miest - Vykročová, J.
V súvislosti s deetatizáciou verejnej správy sa uskutočňuje presun niektorých kompetencií orgánov štátnej správy na orgány územnej samosprávy. Problematika majetku miest a obcí. Kryštalizácia problému komunálneho vlastníctva. Postavenie obce ako právnickej osoby. Právna úprava vlastníckych vzťahov miest a obcí. Majetok obcí a miest, jeho správa a údržba.