Budúcnosť duševného vlastníctva po Uruguajskom kole GATT - Oman, R.
Ukončenie Uruguajského kola a podpísanie Všeobecnej dohody o clách a obchode v Marakeši v apríli 1994. Táto dohoda obsahuje ďalekosiahle ustanovenia týkajúce sa duševného vlastníctva, ktoré boli zahrnuté do multilaterálnych obchodných rozhovorov. Priebeh rozhovorov Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO). Ustanovenia o duševnom vlastníctve v dohode GATT/TRIPs. Budúcnosť duševného vlastníctva z krátkodobého hľadiska. Účinky dohody GATT/TRIPs v dlhodobej perspektíve.