Miestna samospráva v USA - Kresák, P.
Charakteristika organizácie miestnej samosprávy v štáte Michigan, kde sa uplatňujú takmer všetky princípy fungovania územnej samosprávy v USA. Rozdelenie územia štátu Michigan na grófstva (counties). Zabezpečovanie výkonu verejnej správy (government) zborom kontrolórov. Úlohy a kompetencie jednotlivých správnych útvarov a ich zástupcov. Výkon právomocí samosprávnych obvodov. Základné modely samosprávy.