Nástroj produktívnej zamestnanosti - Brezovský, F.
Štátna politika zamestnanosti a jej zameranie na podporu plnej a produktívnej zamestnanosti. Napĺňanie cieľov politiky zamestnanosti prostredníctvom viacerých vhodných nástrojov. Jedným z takýchto nástrojov je i organizovanie verejnoprospešných prác. Úloha úradov práce pri ich organizovaní. Význam organizovania verejnoprospešných prác pre nezamestnaných občanov a významná je i hospodársko-ekonomická funkcia. Legislatívna úprava verejnoprospešných prác.