O aký model samosprávy ide? 1 - Malíková, Ľudmila
Diskusia o postavení a úlohe obcí v modernom štáte. Riešenie problému, aký model miestnej samosprávy možno uplatniť v našom geopolitickom priestore s ohľadom na potrebu zachovania hodnoty slobody obce v demokratickom štáte. Hodnotenie dvoch modelov miestnej samosprávy: 1. občiansky model, 2. korporativistický model. Postavenie obce v duálnom modeli verejnej správy.