O aký model samosprávy ide? - Roth, D.
Predpoklady rozvoja komunálnej politiky. Možnosti vytvárania dostatočne silných samosprávnych celkov, aby bola a existovala verejná správa, regionálna samospráva a s tým spojené územno-správne členenie Slovenska. Nosným zákonom samosprávy je zákon SNR č. 360/1990 Zb. Názory na nové územno-správne členenie Slovenska.