Ad - Vymedzenie pojmu poistenia - Škopová, V.
Nadväznosť na článok v Pojistnom obzore č.4/1994 I. Feketeho: Vymedzenie pojmu poistenia. Výklad pojmu poistenia z hľadiska platnej právnej úpravy a naznačenie základných súvislostí, ktoré z nej pre definíciu pojmu poistenie vyplývajú. Základné prvky poistenia sú: účastníci, predmet a obsah. Práva a povinnosti jednotlivých účastníkov poistenia - poistiteľ, poistník, poistený. Problematika poistenia ako záväzkového právneho vzťahu podľa súčasnej právnej úpravy.