Mezinárodní instituce činné v oblasti úvěrového pojištění - Škorpil, M.P
Združovanie poisťovní v medzinárodných organizáciách. Súkromné združenia úverových poistiteľov v dvoch základných medzinárodných asociáciách - I.C.I.A. (International Credit Insurance Association) Medzinárodné združenie úverových poistiteľov a Medzinárodná únia úverových a investičných poistiteľov známa ako Bernská únia. Orgány a organizácie na vládnej úrovni. Orgány a organizácie Európskych spoločenstiev (Coreper), pracovná skupina O.E.C.D. Intervencie medzinárodných inštitúcií v oblasti poistenia vývozných úverov. Rozvoj kooperácie s úverovými poistiteľmi z priemyselne vyspelých krajín.