Pojištění odpovědnosti za výrobek v souvislosti s licencemi
Využívanie piatich kategórií práv na využívanie cudzích myšlienok, t.j. licencií: výrobné licencie, know-how, licencie označenia tovaru, atypická licencia, tzv. franšíza. Právna podstata licencie. Zmluvný pomer subjektu predávajúceho a prenajímajúceho licenciu. Problematická otázka, či sa na subjekt predávajúci licenciu vzťahuje zodpovednosť za škody spôsobené vadami dotyčných výrobkov. Poistné krytie zodpovednosti za výrobky súvisiace s licenciami. Príklady Spolkového zákonníka (SRN). Problémy poistného krytia.