Pojišťování a financování vývozních úvěrů - Parízek, P.
Zameranie Exportnej garančnej a poisťovacej spoločnosti (EGAP) na špecifický segment poistenia - poisťovanie vývozných úverov. Princíp rozptylu rizika medzi veľké množstvo prípadov je rozhodujúci pre výrazný multifikačný efekt úverového poistenia. Štátne záruky za záväzky EGAP z poistenia politických rizík. Poisťovanie exportných úverov. Zameranie činnosti Českej exportnej banky (ČEB) a hlavné poslanie banky pri podpore českého exportu.