Problémy pojištění majetku a odpovědnosti za škody občanů v transformující se ekonomice - Hradec, J.
Nepružný systém poisťovníctva v systéme plánovitého hospodárstva, pre ktorý boli charakteristické dve vlastnosti: 1. Silný vplyv štátu na činnosť jednotlivých subjektov, 2. Koncentrácia, ktorá viedla v základných činnostiach k monopolizácii. Popis problematických okruhov otázok súvisiacich s transformáciou poisťovníctva v systéme trhového hospodárstva. Problém, ktorý súvisí s oblasťou poistenia majetku občanov. Transformácia zákonného poistného zodpovednosti za škody.