Zprostředkovatelská činnost z pohledu státního dozoru nad pojišťovnictvím - Krůpa, V.
Dôležitosť a nutnosť rozvoja sprostredkovateľskej činnosti v oblasti poisťovníctva v súvislosti s rozvojom poistného trhu na území Českej republiky po r. 1989. Zákon č.185/1991 Sb. o poisťovníctve, upravujúci sprostredkovateľskú činnosť. Vykonávanie sprostredkovateľskej činnosti na základe povolenia dozorného orgánu. Popis postupu pred začatím sprostredkovateľskej činnosti. 1. Fyzická osoba, 2. Právnická osoba.