Ochrana prírody a krajiny. 1 - Klinda, Jozef
Téma ochrany prírody a krajiny v množstve medzinárodných dohovorov, zákonov a vykonávacích predpisov regulujúcich vzťah človeka a prírody, pretvárania krajiny, starostlivosť o životné prostredie. Legislatívny proces tvorby zákona o ochrane prírody a krajiny v NR SR č.287/1994 Z.z., ktorý nadobudol účinnosť 1. januára 1995. Zákon je jedným zo systémových opatrení na plnenie Stratégie, zásad a priorít štátnej environmentálnej politiky. Princípy a prístupy uplatňované v zákone.