Transformace systému zdravotní péče - Rubáš, L.
Reforma zdravotníctva v ČR. Hľadanie optimálneho systému zdravotníctva. Základné ciele v systéme poskytovania zdravotnej starostlivosti. Vznik systému všeobecného zdravotného poistenia. Kľúčové atribúty návrhu reformy. Privatizácia zdravotníckych zariadení. Aplikácia jednotlivých regulačných opatrení na trhu so zdravotníckymi službami. Systémy zdravotníctva v Nemecku, Švajčiarsku, Spojenom kráľovstve a USA. Percentuálne podiely spoluúčasti pacientov, zdravotného poistenia, štátnych dotácií v jednotlivých krajinách.