Vodohospodárska inšpekcia - Gerbacher, D.
Inštitucionálne a organizačné zabezpečenie ochrany vôd na Slovensku. Jednou zo zložiek Slovenskej inšpekcie životného prostredia je Útvar vodohospodárskej inšpekcie (ÚVI), ktorý je nástupcom Slovenskej vodohospodárskej inšpekcie. V súlade so Štatútom sa člení na Útvar vodohospodárskej inšpekcie - ústredie (ÚVIÚ) so sídlom v Bratislave a inšpektoráty ochrany vôd (IOV) s územnou pôsobnosťou podľa povodí v Bratislave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach.