Medzinárodné účtovníctvo. 9 - Japonsko Významnú úlohu pri štandardizácii postupov zohráva vláda
Japonský účtovný systém je informačne relatívne uzavretý. Ministerstvo spravodlivosti prostredníctvom Obchodného zákonníka dohliada na dodržiavanie legislatívnych princípov účtovníctva. Ministerstvo financií kontroluje štandardné postupy účtovníctva. Výkazy finančného účtovníctva. Účtovné postupy a princípy. Daňový systém. Štatutárny a interný audítor.