Špecifické prípady účtovania podnikateľov. 4 - Klimentová, Zuzana
Účtovanie finančného leasingu podľa Občianskeho zákonníka, Obchodného zákonníka, Zákona o daniach z príjmov a Zákona o dani z pridanej hodnoty. Finančný prenájom s následným bezplatným prevodom vlastníctva. Finančný prenájom pri nerovnomerných splátkach s následným bezplatným prevodom vlastníctva - časové rozlišovanie splátok. Finančný prenájom s následným prevodom vlastníctva za úhradu s poskytnutým preddavkom - akontáciou. Účtovanie u prenajímateľa - zjednodušene v priebehu celého obdobia leasingovej zmluvy, bez DPH. Účtovanie u nájomcu. Účtovanie pri zahraničnom finančnom leasingu.