Možnosti uplatnenia kalkulácií nákladov v manažérskom rozhodovaní - Bujnová, Darina
Komplexný kalkulačný systém - umožňuje zistiť výšku nákladov jednotlivých výrobkov, dôležitý nástroj pre manažérske rozhodovanie. Zakladateľská kalkulácia - nástroj rozhodovania. Uplatnenie oportunitných nákladov v rozhodovaní. Základné systémy kalkulácie neúplných nákladov. Stupňovitá kalkulácia variabilných nákladov s časovo diferencovanými fixnými nákladmi. Kalkulácia štandardnej hraničnej ceny. Kalkulácia relatívnych priamych nákladov. (Príklady).