Hodnocení likvidity. 2 - Schroll, R.
Ukazovatele celkovej likvidity - index cenovej likvidity, podiel netto pohotových prostriedkov, ukazovateľ potreby prevádzkového kapitálu, ukazovateľ cyklu peňažných tokov, ukazovatele, ktoré berú do úvahy ďalšie faktory ovplyvňujúce likviditu - riziko, budúci vývoj. Úverový limit, budúca rozpočtovaná potreba peňažných tokov, peňažné toky spojené s dlhodobými aktívami a pasívami. Špecifiká riadenia dlhodobej a strednodobej likvidity. Riadenie likvidity a rozpočet peňažných tokov.