Národný akreditačný systém. 1 - Šutek, Ľ.
Koncipovanie národných programov kvality vo vyspelých krajinách. Budovanie národného akreditačného systému v Slovenskej republike. Zabezpečovanie systému kvality na Slovensku, akceptovateľného v Európe. Postupné implementovanie zložiek kvality do praxe. Slovenský národný akreditačný systém (SNAS) tvorí súbor dozorných riadiacich a výkonných orgánov, zriadených a spravovaných Úradom pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (ÚNMS SR). Ciele ÚNMS SR v oblasti akreditácie.