Národný akreditačný systém. 2 - Šutek, Ľ.
Založenie Slovenskej akreditačnej rady ako dozorného orgánu Slovenského akreditačného systému (SNAS). Funkcie, ktoré plní riadiaci orgán SNAS Akreditačná komisia. Funkciu základných výkonných orgánov akreditácie plnia Technické výbory pre akreditáciu. Certifikácia - činnosť certifikujúceho orgánu. Vykonávanie procesu certifikácie. Význam akreditácie a certifikácie v zabezpečovaní kvality pri vytváraní podmienok pre vzájomné uznávanie certifikátov medzi rôznymi štátmi.