Ak sa dodržiavajú účtovné predpisy, účtovná závierka slovenskej firmy má blízko k medzinárodnému štandardu - Matyáš, J.
Zo všetkých poradenských služieb sa najviac využívajú audítorské a účtovnícke služby. Na Slovensku pôsobí niekoľko sto firiem poskytujúcich poradenské služby z tejto oblasti. Domáce firmy audítujú väčšinu veľkých podnikov. Disproporcia medzi účtovnými a daňovými zákonmi.