Padesátka OSN - co o ní víme? - Krátký, Karel
Základné fakty z histórie OSN. OSN v rokoch vojny 1941-1945. Schválenie Charty OSN v r. 1945 - vznik OSN. Zakladateľské obdobie OSN - roky 1945-1948. Hlavné orgány OSN - Valné zhromaždenie všetkých členov, Rada bezpečnosti, Hospodárska a sociálna rada, Poručenská rada, Medzinárodný súdny dvor a Sekretariát. Činnosť OSN v prvých rokoch studenej vojny (1948-1955). Dokončenie v budúcom čísle.