Padesátka OSN - co o ní víme? Dokončení z čísla 9/95 - Krátký, Karel
Zmiernenie napätia v medzinárodných vzťahoch a činnosť OSN (1955-1979). Roky 1979-1989 - prudké zhoršenie vzťahov medzi USA a ZSSR a ich vplyv na činnosť OSN. Druhá polovica obdobia 1979-1989 - zásadné zmeny v medzinárodných vzťahoch. Ukončenie studenej vojny a činnosť OSN v rokoch 1990-1995. Prínos päťdesiatročnej existencie OSN a jej perspektívy.