Zemetrasenie na trhu periodík malo iba jednu vlnu a volala sa Nový čas Vývoj slovenského mediálneho trhu od roku 1989
Zmeny sú dôsledkom transformácie médií, vzniku nových vydavateľstiev a vyššieho i rôznorodejšieho záujmu občanov o spoločenské udalosti. Trh čitateľov. Reklama v periodikách. Regionálna tlač. Štyri z dvadsiatich denníkov majú zahraničný kapitál.