Tržní hospodářství a etika - etický pohled na ekonomiku - Thesing, J.
Vzťah etiky a ekonomiky. Etika a trhové hospodárstvo. Súvislosti medzi ekonomickým systémom a jeho účinkom na občana a spoločnosť. Pojem ekonomický poriadok a ekonomický systém. Hospodárska etika. Sociálna spravodlivosť a sociálna etika.