Niektoré alternatívne otázky štátnej rodinej politiky - Lenczová, T.
Formulácia koncepčne nových princípov štátnej rodinnej politiky. Nadväznosť koncepčných zmien na prehodnotenie kladných a negatívnych dôsledkov dlhodobého prevažne sociálno-ochranárskeho postoja štátu voči jednotlivým členom rodiny. Dvojaké účinky verejnej podpory rodiny. Alternatívne prístupy k faktorom stabilizujúcim rodinu. Pluralita názorov na obsah výchovy k manželstvu.