K pokusu vytvořit praktickou pomůcku volby metody pro extrapolaci časových řad - Blatná, Dagmar
Výber metódy pomocou rozhodovacej schémy. Aplikácia Reidovho prístupu. Systematizácia časových radov. Aplikácia metód existujúcich v bežne dostupnom štatistickom programovom vybavení STATGRAPHICS, SPSS, SAS a SYSTAT. Rozhodovacia schéma pre extrapolačné prognózy časových radov. Vytvorenie rozhodovacej schémy. Charakteristika použitých štatistických metód. Zhodnotenie použitej systematizácie časových radov. Poznatky z porovnávacej štúdie.