Možnosti hospodářské politiky v otevřené ekonomice - Frait, Jan
K dosiahnutiu vnútornej a vonkajšej rovnováhy ekonomiky sú k dispozícii rôzne nástroje. Problematika vnútornej a vonkajšej rovnováhy hospodárstva sa obvykle analyzuje prostredníctvom Swanovho diagramu. Fiškálna a monetárna politika v Mundellovom a Flemingovom modeli. Systém voľných a pevných kurzov. Monetárna politika v systéme plávajúcich kurzov. Efektívna trhová klasifikácia a mix hospodárskej politiky.