Vývoj příjmových rozdělení v letech 1956-1992 a jejich předpovědi pro rok 1995 a 1997 - Bílková, Diana
Predpoveď dopytu obyvateľstva po tovare a službách predstavuje komplikovaný problém dotýkajúci sa záujmu takmer všetkých spoločenskovedných a hlavne ekonomických odborov. Poznanie rozdelenia príjmov obyvateľstva sa využíva pre medzioblastné a medzinárodné porovnanie životnej úrovne. Konštrukcia príjmového modelu. Údajová základňa. Výber domácností. Aritmetické priemery čistého ročného peňažného príjmu vypočítané pre súbory domácností rozdelených podľa spoločenských skupín. Príjmové modely a konštrukcia predpovedania rozdelenia príjmov obyvateľstva.