Veřejné zájmy - praxe a teorie - Farský, Miroslav
Teória verejnej voľby (public choice) - jeden z moderných smerov ekonomického myslenia. Teoretici hlásiaci sa k tejto škole sa zaoberajú predovšetkým týmito okruhmi problémov: ako funguje štátna správa, uplatňovanie hospodárskej politiky (problematika deficitu štátneho rozpočtu), verejné výdavky a daňové rozhodnutia.