O co nám jde v průmyslovém inženýrství - Meixner, M.
Definícia priemyselného inžinierstva (Industrial Engineering). Uplatňovanie priemyselného inžinierstva znamená: 1. minimalizácia nákladov, 2. optimalizovanie zisku, 3. znižovanie nákladov, 4. prispôsobenie majetkových hodnôt a ich príslušných zdrojov podnikateľským aktivitám. Nejde len o klasické poňatie racionalizácie, ale aj o motiváciu spolupracovníkov, zákazníkov, vzbudenie záujmu trhu, ochranu prostredia, o proces inovácie v širokom spoločenskom meradle.