Racionálna voľba povolania Profesijné poradenstvo nachádza pre zamestnávateľov správnych ľudí - Kostolanský, R.
Princípy politiky rozvoja poradenstva a vedenia v pracovnom uplatnení v krajinách s trhovou ekonomikou. Poradenské činnosti a postupy v konkrétnej spoločenskej praxi. Vymedzenie prostriedkov a odborná pomoc programu PHARE na projekt Reštrukturalizácia trhu práce na Slovensku. Zriadenie Centra profesijných informácií (CPI) pri Výskumnom ústave práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave. Hlavné úlohy CPI. Hľadanie vhodných foriem financovania projektu.