Možno príde aj kúzelník V okresoch Spišská Nová Ves a Rožňava nevstáva do práce najviac ľudí - Seifertová, Iveta
Analýza vývoja nezamestnanosti v okresoch Spišská Nová Ves a Rožňava. Príčiny vysokého počtu dlhodobo nezamestnaných. Vzdelanostná a veková štruktúra uchádzačov o zamestnanie. Perspektívne oživovacie projekty a koncepcie miestnej samosprávy. Vytvorenie pracovných príležitostí z podpory z Fondu zamestnanosti SR. Vládne plány na oživenie regiónov.