Konečne sa rieši právny režim pozemkového vlastníctva. 1 - Štefanovič, Milan
Pozemok ako objekt vlastníckeho práva a subjekt pozemkového vlastníctva. Zákon č. 180/1995 Z.z. o niektorých opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom sleduje záujem fixovať v plnom rozsahu vlastnícke právo ako jedno zo základných občianskych a ľudských práv a slobôd. Pozemok ako objekt vlastníckeho práva. Pozemok z hľadiska vlastníka.