Pôda vo všetkých podobách: istota, ktorá sa nestráca Trhová ekonomika prináša nové pohľady na pôdu a jej využitie v praxi - Luptáková, O.
Pohľad na pôdu zo zorného uhla nehnuteľností a podnikania. Dopyt po pôde nielen kvôli poľnohospodárskemu využitiu. Investovanie do pozemkov. Ceny pôdy a pozemkov z rôzneho hľadiska. Nároky na stavebné pozemky v súvislosti s novými tendenciami v ochrane a tvorbe životného prostredia. Problematické metodické postupy pri oceňovaní pozemkov. Ceny ornej pôdy vo vybraných regiónoch Slovenska.