Prežili vďaka nohaviciam Odetu pred krachom zachránili Angličania - Matejovič, R.
Situácia vo výrobnom družstve Odeta Michalovce. Orientácia na západných odberateľov po rozpade systému veľkoobchodu a strate východných trhov. Počet zamestnancov a výrobný program, ktorý spočíva v šití pánskych nohavíc pre anglickú rodinnú firmu. Výhody tejto výrobnej spolupráce. Konkurencia na trhu s lacnými pracovnými silami. Obchodná spolupráca Odety s francúzskou firmou.