Státní dluh habsburské monarchie v letech 1867-1918 - Půlpán, K.
Všeobecná charakteristika obdobia 1867-1918. Emisné typy štátnych pôžičiek Rakúska a Uhorska. Zadlženosť domáca a zahraničná. Prehľad najdôležitejších emisií štátnych dlhov (všeobecný štátny dlh, rakúsky štátny dlh, uhorský štátny dlh). Vojnové dlhy. Financovanie 1. svetovej vojny. Prehľad vojnových pôžičiek. Stav vojnových dlhov rakúskych a uhorských.