Evropská dohoda a její naplňování v českém bankovnictví - Mička, Přemysl
Hospodárske vzťahy ČR s krajinami Európskej únie. Platnosť Európskej dohody od 1.2.1995 (české znenie publikované v Zb. zákonov pod č. 7/95). Hlavné smery, práva a povinnosti vyplývajúce z Európskej dohody pre bankový sektor. Plnenie dohody v jednotlivých oblastiach bankovníctva: zbližovanie práva, menová a devízová politika, medzinárodné platby a pohyb kapitálu, podnikanie a poskytovanie služieb v bankovníctve, finančná spolupráca, technická pomoc od EÚ. Biela kniha o vnútornom trhu.