Štíhlé bankovnictví - móda, nebo výzva? - Tuček, M.
Recenzia publikácie - Mathias Müller (Hrsg.), Lean Banking, Wien 1994. 267 s. Lean Banking (štíhle bankovníctvo) je aplikáciou toyotizmu (od japonskej automobilky Toyota) na bankový podnik. Princípy štíhlej výroby. Súčasný stav bankovníctva v Nemecku a Rakúsku. Zákazníci banky a kvalita služieb. Decentralizácia rozhodovania a riadenia kvality (TQM). Skupinová organizácia práce. Nároky na kvalifikáciu pracovníkov. Prechod k štíhlemu bankovníctvu - dlhodobý proces.