Finančný systém Veľkej Británie 90. rokov - Dufala, V.
Charakteristika finančného trhu Veľkej Británie, bánk, nebankových inštitúcií, poisťovacích spoločností, investičných fondov. Sídlo EBOR (zal. v r. 1991) v Londýne. Londýnska burza cenných papierov - jedna z najväčších búrz na svete. Veľký je peňažný trh a systém medzibankového trhu. Automatizované formy platobného styku. Podstata zmien finančného systému.