Úrad štátneho dozoru nad kapitálovým trhom bude mať významné právomoci - Palko, F.
Úrad bude dozerať na vydávanie verejne obchodovateľných cenných papierov, na činnosť investičných spoločností, investičných a podielových fondov, organizátorov trhov, obchodníkov s cennými papiermi a na tlačiarne cenných papierov. Úrad bude podliehať priamo vláde alebo parlamentu. Burzový komisariát bude súčasťou Úradu.