Zníženie diskontnej sadzby zrejme ovplyvní úrokové sadzby komerčných bánk - Kovalčík, J.
NBS Bratislava znížila diskontnú sadzbu. Vplyv na kapitálový trh. Signálna funkcia diskontnej sadzby. Odraz poklesu inflácie. Priamy dopad diskontnej sadzby na úrokové miery v ekonomika klesá.