Nemecko: Zjednotenie krajiny stojí viac, ako ktokoľvek očakával - Rival, P.
Veľké výdavky na zjednotené Nemecko. Nová daň - príplatok na solidaritu. Nezmyselné investície do bývalej NDR. Zaťaženie štátneho rozpočtu. Kritika privatizácie. Nízka produktivita práce vo východnom Nemecku.