Rovnováha v propletenci zájmů v regionu jihovýchodní Asie - Levora, J.
Oblasť juhovýchodnej Ázie a Ďalekého východu prežíva už niekoľko rokov búrlivý ekonomický rozvoj (krajiny ASEAN, ekonomické "tigre", novoindustrializované krajiny). Rast HDP, hospodársky rast, rast priemyselnej výroby, zvýšený záujem vyspelých krajín o dynamicky sa rozvíjajúce trhy ASEAN. Tendencia rozširovania ASEAN. Problém bezpečnosti a zbrojnej politiky týchto krajín. Snaha o rovnováhu hospodárskych a vojenských síl.