Peklo, nebo ráj? Státní zásahy do ekonomiky v Evropské unii - Dostálová, Ivana
Rozdielne názory na štátne intervencie do ekonomiky. Vývoj a pozadie štátnych zásahov v krajinách Európskej únie. Rôzna sila štátnych intervencií v rôznych krajinách. Varianty americkej, japonskej alebo západoeurópskej intervencie - charakteristika týchto modelov - model čisto trhového, štátno-direktívneho alebo sociálno-trhového hospodárstva. Klady a zápory štátnej intervencie.