V bývalom komunistickom bloku je najväčšia nespokojnosť s tempom ekonomických reforiem v SR - Hajšel, R.
Prieskum inštitútu Eurobarometer o spokojnosti obyvateľov s hospodárskym vývojom v postkomunistickom bloku uskutočnený v novembri 1994. Tempo reforiem, vývoj demokracie, finančná situácia domácnosti, trhová ekonomika, smerovanie štátu, ľudské práva, imidž EÚ. Názory občanov SR.